מוגש בידי כלכלני תבונה
אחת התכניות היעילות שמציעה המדינה בשנים האחרונות היא תכנית חיסכון לכל ילד בה מפקידה המדינה מדי חודש 55 שקלים עבור כל ילד, עד להגיעו לגיל 18 או 21. המדינה גם מאפשרת להורים להפקיד סכום נוסף של 55 שקלים מדי חודש על מנת להכפיל את סכום החיסכון בתכנית. על פי נתונים שפורסמו לאחרונה, רק 51 אחוזים מההורים בוחרים להפקיד את הסכום הנוסף לחשבון החיסכון.
הנתון הזה משקף פספוס אמיתי. כפי שמשתתפי סדנאות תבונה יודעים, הביטוי 'טיים איז מאני' הוא מוחשי במיוחד כשמדברים על חיסכון לטווח ארוך. לכל שנה של חיסכון שבה נצברים רווחים שימשיכו להניב תשואה גם בשנים הבאות, יש משמעות עצומה והשפעה גדולה על גובה הסכום הסופי שייצבר בקופת החיסכון. גם כשמדובר בסכום פעוט לכאורה של 55 שקלים לחודש, מכפיל הזמן הופך את הסכום הזה למשמעותי ויכול להגיע לאחר זמן לתשואה עודפת של אלפי שקלים נוספים.
לכאורה, כל מה שצריך כדי לחסוך את הכסף הזה הוא מאמץ קטן מאד, פקודה אחת לבנק שמסדירה את ההעברה החודשית הקטנה הזו ומסדרת לכם חיסכון כפול בעתיד. אבל הפעולה הזו היא לא המשוכה היחידה שצריך לעבור. קודם לכן, חשוב לפתח את המודעות לחשיבות החיסכון לטווח ארוך. המודעות הזו היא השלב החשוב כי היא עשויה לשנות את ההתנהלות שלכם לא רק בניהול תכנית חיסכון לכל ילד אלא גם באפיקי חיסכון אחרים. ברגע שמבינים את הערך הרב שיש לזמן, כל המבט על חיסכון משתנה ויכול להיות שווה לכם המון בעתיד.